60 dkg paradicsom
60 dkg spenót
5 dkg vaj
2-3 dl tejföl
15 dkg sajt
3 dkg zsemlemorzsa
gyömbér
szerecsendió
törött bors
só
A paradicsomot vágjuk karikára, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk állni. A megtisztított parajleveleket forrázzuk le, majd szűrőbe téve csepegtessük le. Reszelt szerecsendióval és gyömbérrel fűszerezzük. Vajjal kikent, morzsával bőkezűen beszórt tűzálló edénybe rétegezzük a lecsöpögtetett paradicsommal, minden rétegére néhány pötty reszelt sajttal összekevert tejfölt téve. Tetejére simítjuk a maradék tejfölt és rámorzsoljuk a vajat, megszórjuk zsemlemorzsával és forró sütőben megsütjük. Sütési idő nélkül 20 – 25 perc alatt könnyű vacsorát dobhatunk össze.
Beszélgetés