Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Spárga zöldborsó pestoval

Valahol azt olvastam, hogy tulajdonképp bármiből lehet pestot készíteni. No, ha bármiből, akkor most lévén az új zöldborsó szezonja, próbáljuk ki abból.

Ha veszünk egy kilónyi zöldborsót, abból jut egy finom levesre és ehhez is. Szerintem szénhidrátfogyasztók akár pestos tésztát is csinálhatnak belőle, az is nagyon finom lesz.

A megpucolt zöldborsót vajon, pici vízzel puhára pároltam, közben sóval, friss kaukkfűvel, medvehagymával, petrezselyemzölddel ízesítve. Azt a pici levét, amit engedett is alátöltve, olívaolajjal sima krémmé turmixoltam. Reszeltem bele parmezánt is, a fenyőmag viszont kimaradt, épp nem lévén a kamrában.

Ha már átfedi egymást a spárga és a zöldborsó szezonja, ki kellett próbálni milyen viszonyban vannak egymással. A szokott módon meghámozott fehér spárgát ezúttal nem főztem, hanem pici sóval, kis vajdarabkákat rámorzsolva, lefedve puhára pároltam. A dolog előnye egyben a veszélye is: aromásabb marad a spárga, viszont ha kesernyés volt, az is jobban benne marad. A még forró spárgákat tányérra tettem, és az élénkzöld mártásból csíkokat húztam rá. Így lett kész a spárga zöldborsó pestoval.


 

Szóljon hozzá!