Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Spárga, hal, tejszín

A nosalty-n futottunk bele Kiki receptjébe. Megpucolva várta elkészítését két csomag spárga a hűtőben, halfilé is volt a fagyasztóban, semmi sem állhatta útját egy finom vacsorának. Természetesen a végeredmény egész más lett, már csak azért is, mert kétharmados döntés alapján nem jön be kapor a házba. Csak akkor teszünk kivételt, ha a kisebbségünk kaporszószt főz magának, szigorúan egyszemélyes adagban.

A hosszabb darabokra vágott spárgát, kicsit megsózva, vajon megpároltuk. A fejes végüket külön vettük, és csak akkor tettük hozzá, amikor a szárak már félig megpuhultak. Nyakon öntöttük egy pohár tejszínnel, és a learatott fűszerkert apróra vágott levélkéivel. Végül túl hígnak ítéltem és csak öntöttem hozzá egy kanálka, hideg vízzel kikevert keményítőt. Ettől persze túl sűrű lett, tölthettem hozzá egy kis tejet. Van olyan finom a spárga szaftja, hogy nem lehet túl sok belőle. Közben a másik serpenyőben kisültek a haldarabok, és az utolsó pillanatban a családi létszám is kiegészült. Érdemes bejegyezni az ismétlendő receptek tárába.


 

Szóljon hozzá!