Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Sajtos rakott póréhagyma

Tél végén, amikor már nagyon várjuk a friss zöldségeket, titkos fegyverként bevethetjük a póréhagymát.

Már nem olyan frissek, hogy igazán salátába szeretnénk szeletelni, viszont főzésre még remekül használhatók. Egyszerűen és hamar készülhet belőle akár vacsora is. Az egyszerűbb mód szerint nyersen összerakva, és lassabban, tovább sütve is megpuhul a hagyma. Aki viszont nem bírja epével, az két percre tegye forró vízbe, szűrje, csöpögtesse le. Amennyi időt itt pluszban rászánt, annyival hamarabb megsül, mivel a hagymát már előpuhította.

2 – 3 szál póréhagyma
15 dkg reszelt sajt – rokforttal az igazi
kanálnyi vaj
2 dl tejszín – diétásoknak tej, esetleg joghurt
1 gerezd fokhagyma
gomasio, bors, szerecsendió

A pórét alaposan mossuk meg, és vágjuk ujjnyi karikákra. Terítsük tűzálló formába, amiben majd a sütőbe tehetjük.

Egy kanálnyi vajat olvasszunk meg, nyomjuk bele a fokhagymás és épp csak addig melegítsük, amíg az illata felszáll. Öntsük bele a tejszínt és szórjuk rá a reszelt vagy villával összetört sajtot. Fűszerezzük, de a gomasiora / sóra figyeljünk. Mivel a hagymát külön nem sóztuk meg, kicsit erősebben sózzuk, mint ahhoz a mártás önmagában kedvünkre lenne, viszont ne feledjük, hogy a sajt is sós.

Öntsük rá a hagymára a mártást, és toljuk a sütőbe. 20 – 25 perc alatt átsül, és a teteje színesedni kezd. Ne süssük barnára, mert a sajt keserűvé válhat.


 

Szóljon hozzá!