Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Rozsdás marhasült

Semmi eget rengető újdonság sincs a receptben, már sokszor ettük, de minden alkalommal ízlik. Jó példa arra, hogy zsírszegény, diétás étrendben sem kell lemondani az erőteljes ízekről.

Nagyon szép világos marhahúst kaptam, növendék állat húsának adták. teljesen száraz, zsírtalan hús volt, hirtelen sütéshez alkalmatlan, nem szőtték át finom zsírszálak. Ez viszont párolt étel, nem kell pár perc alatt megpuhulnia.

Ha szeletelhető húst kapunk, vágjuk centi vastag szeletekre, amit nem kell klpofolóval agyonverni. A mostani húst inkább pörköltnél nagyobb kockákra vágtam. Két kanál nagyon forró olajon, jó barnára kell sütni, ami csak több részletben lehetséges, egyszerre csak annyit az edénybe téve, hogy ne fedjék egymást a szeletek / darabok. A családi béke és a konyha viszonylagos tisztaságának megőrzése érdekében ez a művelet csak egészen magas falú fazékban végezhető, maximumra állított elszívóval, és kinyitott ablakokkal. Az olaj ugyanis füstöl, és köpköd.

A húst kiszedve dobjunk az olajra vékonyra szeletelt hagymát. Ne spóroljunk vele, 1 kg húsra nyugodtan számoljunk 30 – 40 dkg hagymát. Sózzuk meg, és vegyük vissza jó közepesre a tűzhelyet. Kavargassuk, amíg a hagyma levével feloldjuk az edény aljára ragadt, vastag barna réteget. Mire ez megtörténik, a hagyma is megpuhul. Tegyük vissza a húst az edénybe és töltsük bele a levet is, amit a pihenőideje alatt eresztett. Borsozzuk meg, tegyünk rá fokhagymát, mustárt és egy kis kakukkfüvet. Eresszük fel annyi vízzel, hogy szűken ellepje a húst, és lefedve csendesen főzzük, amíg megpuhul. Hústól függően ez 2 órát is igénybe vehet. Olyan fél óránként nézzünk rá, és pótoljuk a vizet, ha nagyon elfőtte volna. Akkor jó, ha már villával “vágható”. Addigra a hagyma is szétfő, és bársonyossá sűríti a szaftját. Tálalhatjuk makarónival, rizzsel vagy egyszerűen foszlós, friss kenyérrel. Kalóriaszámolók akár egy salátával is ehetik, csak akkor terítsenek egy kanalat is mellé, mert a szaft minden cseppjét kár lenne otthagyni.


 

Szóljon hozzá!