Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Rózsaszínű húsvéti saláta

Vendégségben kínáltak ezzel a salátával. Amilyen meglepetést okozott a színével, amikor asztalra került, olyan elégedett arcokat lehetett látni, amikor megkóstolta a társaság.

Szinte egytálétel értékű, tartalmas saláta. Tipikus téli hozzávalókból készül, ezért is ajánlható Húsvétra, amikor kevés primőr érhető még el. Stílusosan tojással lehetett volna díszíteni, de volt a társaságban allergiás, így ez kimaradt.

A kép az átlagnál is gyengébb, de a telefonomtól ennyi tellett.

4 közepes cékla
3 szál sárgarépa
3 kisebb krumpli
1 citrom
1 fej hagyma
25 dkg savanyú káposzta
3 vizes (csemege) uborka
2 nagy pohár joghurt
bors, mustár, cukor, só

Ha kezeletlen, vékony héjú citromot kapunk, hajszál vékonyan szeleteljük fel. A hagymát vágjuk kis kockákra. A zöldségeket főzzük meg, de ne túl puhára, inkább haraphatóra. A káposztát kóstoljuk meg, és a nagyon savanyú mossuk ki. Ne feledjük, hogy citrom is kerül bele, ne savanyítsuk túl.Vágjuk össze a káposztát, hogy rövid szálakból álljon.

A megfőtt zöldségeket vágjuk kockára, keverjük össze és szórjuk meg borssal. A joghurtba keverjük bele a mustárt, citromlevet, kevés cukorral szelídítsük. Öntsük a salátára, és ha a káposzta nem volt elég sós, sózzuk meg. Tegyük néhány órára a hűtőbe, hogy jók áthűljön és összeérjen.


 

Szóljon hozzá!