Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Póréhagymás milánói – böjtös fogás

A népszerű milánói – ami a gyűjtőnevévé vált minden paradicsomos tésztának, függetlenül attól, melyik városhoz is köthető – böjti napokon is fogyasztható változata.

Érdekessége az, hogy a szokásos gombával történő húskiváltás helyett, ebbe póréhagyma kerül, és bőségesen fokhagyma. Eddig még mindenkinek ízlett, böjtön kívül is.

1 csomag tészta
1 szál póréhagyma
1 kis doboz hámozott paradicsom, vagy 3 – 4 friss
7 gerezd fokhagyma
só, bors, cukor, chili

A gondosan megmosott póréhagymát vágjuk félcentis csíkokra. A paradicsomot vágjuk karikákra, a fokhagymát apró kockákra.

Néhány kanál olívaolajon pirítsuk meg a hagymát, adjuk hozzá a fokhagymát és amikor az illata felszáll, a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, és ha a paradicsom nagyon savanyú volt, kevés cukorral szelídítsük. Pároljuk néhány percig, hogy a hagyma kicsit megpuhuljon. Ízlés szerint adjunk hozzá chilit, majd keverjük össze a közben kifőzött és leszűrt tésztával. Már így is finom, de egy kis reszelt parmezán ezt se rontja el.


 

Szóljon hozzá!