Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Pirított paradicsom tojáslepényben

Gyors vacsora készülhet a recept alapján, két személyre, most még friss paradicsomból. Az omlettes receptek azért is hálásak, mert kreativitásunkat nem kell visszafogjuk, annyiféleképp tölthetjük. Ritka, hogy kétszer ugyanúgy készülne el, amikor a kép készült, egy pici maradék fetát is beletördeltem a kész paradicsom töltelékbe.

40 dkg Lucullus paradicsom
8 tojás
8 dkg sonka
1 dl tejföl
5 dkg vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
0,5 dl olaj
törött bors

A paradicsomot szeletekre vágjuk. Az apróra szeletelt hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, rátesszük a paradicsomot, meghintjük a finomra metélt petrezselyemmel, sóval, törött borssal ízesítjük. Erős tűzön a paradicsomot lepirítjuk, ügyelve arra, hogy ne törjön össze. A tojásokat felütjük, megsózzuk és a tejföllel jól elkeverjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, beleöntjük a tojást és addig sütjük, amíg összeáll. Tányérra tesszük, ráhelyezzük a paradicsomot, majd félbe hajtjuk az omlettet. Ha nem kell a kalóriákat számolni, a tetejére vékony, sült sonkaszeletet, kakastaréjt teszünk.


 

Szóljon hozzá!