Gyors vacsora készülhet a recept alapján, két személyre, most még friss paradicsomból. Az omlettes receptek azért is hálásak, mert kreativitásunkat nem kell visszafogjuk, annyiféleképp tölthetjük. Ritka, hogy kétszer ugyanúgy készülne el, amikor a kép készült, egy pici maradék fetát is beletördeltem a kész paradicsom töltelékbe.
40 dkg Lucullus paradicsom
8 tojás
8 dkg sonka
1 dl tejföl
5 dkg vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
0,5 dl olaj
törött bors
só
A paradicsomot szeletekre vágjuk. Az apróra szeletelt hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, rátesszük a paradicsomot, meghintjük a finomra metélt petrezselyemmel, sóval, törött borssal ízesítjük. Erős tűzön a paradicsomot lepirítjuk, ügyelve arra, hogy ne törjön össze. A tojásokat felütjük, megsózzuk és a tejföllel jól elkeverjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, beleöntjük a tojást és addig sütjük, amíg összeáll. Tányérra tesszük, ráhelyezzük a paradicsomot, majd félbe hajtjuk az omlettet. Ha nem kell a kalóriákat számolni, a tetejére vékony, sült sonkaszeletet, kakastaréjt teszünk.
Beszélgetés