Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Pindzsur, a nyári kence

Sok nép tudja magáénak ezt a receptet, és többféle névvel is illetik. Ami biztos, a Balkánon és attól keletre készítik, amolyan “ahány háziasszony, annyi változat” alapon. Nem tartozik az egyszerűen, gyorsan kategóriába, viszont nagyon finom akár ételek ízesítésére, akár egy vajas vagy zsíroskenyérre, de divatos dipként is megállja a helyét. Lehetőleg ne kánikulában álljunk neki, lesznek elviselhetőbb napok, mire a paprika igazán szép pirossá érik.

2 kg pirosra érett húsos paprika
1 kg padlizsán
1 kg húsos paradicsom
1 dl olaj
1 dl ecet
1 fej fokhagyma
csípős paprika

cukor

A megmosott paprikát és a padlizsánt tegyük be a sütőbe és alaposan süssük meg, míg barnulni kezd a héjuk. Ha tehetjük, süssük parázs fölött, roston, így a kicsit füstös íz még izgalmasabbá teszi.A sütőből kivéve sózzuk meg és takarjuk le, így a saját gőzében megpuhul a törősre száradt héja és könnyen lejön róla. Hámozzuk meg, hámozzuk meg a paradicsomot is és az egészet daráljuk le, vagy adagonként a forgókésesben pürésítsük.

Forraljuk fel, adjuk hozzá az ecetet, olajat, sót, és egy kis cukrot. Nyomjuk bele a fokhagymát, adjunk hozzá annyi csípőset, hogy ízlésünk szerint való legyen, és meg-megkeverve főzzük addig, amíg sűrűn bugyborékol. Óvatosan kóstoljuk meg, pótoljuk a hiányzónak talált sót, cukrot vagy csípős paprikát, és töltsük apró üvegekbe. Fejreállítva, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Felbontás után a hűtőben a helye.


 

Szóljon hozzá!