Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Paprikás húsgombóc, avagy a vén marha új élete – VKF XXIX.

Kihasználva Max nagylelkű határidőmódosítását, és azt, hogy megoldódott a szerver újjáélesztése, sőt nagyjából helyreálltak a bejegyzéseim is, gyorsan felteszem még a főétel receptjét is.

Gondolom nem csak én jártam már úgy, hogy otthon jöttem rá, a szépnek látszó hús alighanem valami igen vén marhából származik. Ilyenkor vagy megy a levesbe, aztán búcsút intünk neki, vagy a darálót vesszük elő, és azzal tesszük rághatóvá. Természetesen nem csak kármentésként érdemes a receptet elővenni, mert finom az jó húsból is. Ugyanígy készíthető disznó vagy szárnyasok húsából is, bár marhából a legjobb ízű.

70 dkg marhahús
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
tejföl
só, bors, paprika, római kömény,

A húst kislukú tárcsával daráljuk le. Sózzuk meg és szórjunk bele kevés római köményt (ha nincs, megteszi a hazai is, de a római ad egy kis keleties illatot hozzá). Alaposan gyúrjuk össze a húst, amíg érezhetően ragacsossá válik. Formázzunk belőle diónyi gombócokat és kevés zsíron pirítsuk körbe mindegyiket. Szedjük ki, és a serpenyőben oldjuk fel a leragadt dolgokat a hagymával, miközben megpirítjuk. Szórjuk meg a paprikával, öntsük fel kevés vízzel, tegyük vissza a gombócokat és pároljuk csendes forralással 20 percig. Mivel a húst ledaráltuk, ennyi idő elég is ahhoz, hogy elkészüljön. A vége felé nyomjuk bele a fokhagymát, majd ízlés szerint tejfölözzük meg. Ha nagyon híg lenne a leve, keverjünk a tejfölbe kevés keményítőt.

Körítésként galuskát, krumplit kínálhatunk, de aki nagyon ki akar tenni magáért, gyúrjon krumplis tésztából apró gombóckákat és főzze ki sós vízben.


 

2 hozzászólás Paprikás húsgombóc, avagy a vén marha új élete – VKF XXIX.

Szóljon hozzá!