Először posírozott tojást készítünk, azaz sós, enyhén ecetes, lobogva forró vízbe úgy ütünk négy tojást, hogy lehetőleg egészben maradjanak és kis lángon öt percig főzzük. Ha “szálas” lenne a széle, villával ráhajtogatjuk. Szűrőkanállal kiszedjük és alaposan lecsepegtetjük. Közben négy deka lisztből négy deci tejjel meg öt deka vajjal besamelt főzünk, a tűzről levéve langyosra hűtjük, kevés sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Simára keverjük öt tojás sárgájával, közékeverünk 10 deka reszelt sajtot, végül a tojások habbá vert fehérjét. Egy fél citrom levét is belefacsarjuk, majd felét kivajazott tűzálló tálba terítjük. Erre sorba rakjuk a posírozott tojásokat és bevonjuk a maradék tésztamasszával.
A forró sütőben addig sütjük, míg a teteje szép világospiros nem lesz.
Beszélgetés