Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Pangasiusfilé kapris mustármártásban – kezdő halevőknek

Nem csak a hazai konyhákon számít meglehetős újdonságnak ez a halfajta, még Vietnamban – ahol honos – sem régóta tenyésztik. Bár alakra kissé a cápákra hasonlít, a harcsafélékhez tartozik, nem csoda, hogy cápaharcsa néven is találkozhatunk vele. Többnyire fagyasztott filéként kerül a boltokba, de jobb halasoknál frissen is előfordul. Édesvízi hal, hatalmas tógazdaságokban tenyésztik. A húsa fehér, szálkamentes és meglehetősen szaftos. Van zsírtartalma is, de tudjuk, hogy a halak zsírjától kell e legkevésbé frászt kapni. Szinte bárhogy elkészíthető, ez az egyik kedvenc receptem.

1 kg pangasius filé
2 kis hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek mustár (én csípőssel szeretem)
fél üvegcse kapribogyó
1 nagy pohár tejföl
1 citrom

bors
keményítő
vaj
olaj
liszt

A hagymát finomra vágom, a kapribogyót lecsöpögtetem és szintén összevágom. A tejfölt simára keverem a mustárral, keményítővel, belereszelek a citrom héjából és csavarok bele a levéből is.

A halfiléket sózom, borsozom, és megszórom egy kis liszttel. Én jobb szeretem egyben hagyni a filéket, de lehet nagyobb kockákra vágva is. Egy serpenyőben felesben forrósítok olajat és vajat, a halat ebben mindkét oldaláról kissé megkapatom, félre teszem. A serpenyőben megfonnyasztom a hagymát, belenyomom a fokhagymát és beleszórom a kapribogyót. Kettőt keverek rajta és mehet bele a mustáros tejföl.

Innen kétféleképp folytatható. Ha azonmód megesszük, akkor beleteszem a halakat és röviden összeforralom, amíg a keményítő besűríti. Ha előre készül, hogy hazaérkezve hamar lehessen enni valamit, akkor tűzálló tálba teszem a filéket és nyakon öntöm a mártással. Evés előtt épp csak át kell melegednie a sütőben.


 

Szóljon hozzá!