2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt köménymag
1 tk. őrölt koriandermag
1 késhegynyi Cayennebors
1 kis fej nagyon finomra vágott hagyma vagy shalotthagyma
4 ek. olívaolaj
1/4 teáskanál só
2 grillezni való csirke
negyedekre vágott citromszeletek a tálaláshoz
Dobáljunk mindent a késes robotgépbe és keverjük addig amíg egy finom, krémszerű masszát kapunk. Vágjuk a csirkéket kétfelé, helyezzük egy tepsibe vagy lapos tűzálló tálba a vágott felülettel lefelé és kenjük a krémet a csirkékre. Tegyük a lefedett tálat (tepsit) legalább két órára a hűtőszekrénybe (előző este is összerakhatjuk), hogy jól átjárja a marinád. Utána 15-20 perc alatt forró grillben, sütőben, vagy feszénparázs fölött süssük át, ha kell kissé tovább is, hogy mindenhol jól átsüljön. Citromszeletekkel díszítve, bármivel körítve (krumplipüré, sültkrumpli, stb.), zöldsalátával azonnal tálalható. Igen különleges ízű, nagyon finoman szaftos húst tálalhatunk.
Beszélgetés