Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Mexikói csirkesaláta

csirkemell 25 dkg
paradicsom 20 dkg
uborka 20 dkg
kukorica 20 dkg
zöldbab 20 dkg
tejföl (12 %) 2 pohár
mustár 2 evőkanál
olaj 2 evőkanál
petrezselyemzöld 1 csomó
fokhagyma
bazsalikom
borsikafű

tej az áztatáshoz

A megtisztított csirkemellet kicsontozzuk, az így kapott szeleteket befűszerezzük és besózzuk, majd tejben kb. 1 óráig áztatjuk. Közben a fagyasztott zöldbabot és a kukoricát enyhén sós vízben megfőzzük. A megtisztított paradicsomot cikkekre, az uborkát pedig kb. 2 cm hosszú hasábokra vágjuk. A csirkemell szeleteket kivesszük a tejből és 2-3 cm hosszú csíkokra vágjuk, majd egy olajjal kikent edényben (teflonbevonatú lábas) átpirítjuk és kevés vizet aláöntve megpároljuk. Ha a csirkemell megpuhult, hagyjuk kihűlni, mialatt elkészítjük a mártást. A sovány tejfölt kikeverjük a mustárral, a zúzott fokhagymával, borsikafűvel. A kihűlt húscsíkokat összekeverjük a zöldségekkel, ízesítjük az apróra vágott petrezselyemzölddel, végül a mártást ráöntjük és 1-2 óráig hűtőszekrénybe tesszük, hogy összeérjen.


 

Szóljon hozzá!