A konyak és a mazsola jól egészíti ki a máj ízét ebben a receptben. Nincs benne semmilyen adalékanyag, húspótló és más nem belevaló dolog. Negyed óra alatt elkészíthető és még olcsóbb sok ipari májasnál.
30 dkg csirkemáj
15 dkg vaj
5 dkg mazsola
2 ek konyak
só, kakukkfű, szerecsendió, szegfűbors
A mazsolát öntsük le a konyakkal és annyi vízzel, amennyi ellepi. Egyet forraljunk rajta, majd pár perc állás után szűrjük le.
A megtisztított csirkemájat 5 dkg vajon pirítsuk meg, kb. 5 perc alatt. Inkább legyen még kissé rózsaszínű a közepe, mintsem kiszáradjon a túlsütéstől. Csak így lesz egészen sima a krémünk. Turmixgépben vagy botmixerrel dolgozzuk simára a májat a mazsolával és 10 dkg lágy vajjal. Közben adjuk hozzá a fűszereket is. Kóstoláskor inkább érezzük túlfűszerezettnek, elsózottnak, mert mire kihűl, kevésbé fogjuk érezni. Tartsuk hűtőben.
Ennyi az egész. Tulajdonképp miért is veszünk iparilag gyártott májast, májkrém helyett?
Beszélgetés