Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Mazsolás csirkemájkrém

A konyak és a mazsola jól egészíti ki a máj ízét ebben a receptben. Nincs benne semmilyen adalékanyag, húspótló és más nem belevaló dolog. Negyed óra alatt elkészíthető és még olcsóbb sok ipari májasnál.

30 dkg csirkemáj
15 dkg vaj
5 dkg mazsola
2 ek konyak
só, kakukkfű, szerecsendió, szegfűbors

A mazsolát öntsük le a konyakkal és annyi vízzel, amennyi ellepi. Egyet forraljunk rajta, majd pár perc állás után szűrjük le.

A megtisztított csirkemájat 5 dkg vajon pirítsuk meg, kb. 5 perc alatt. Inkább legyen még kissé rózsaszínű a közepe, mintsem kiszáradjon a túlsütéstől. Csak így lesz egészen sima a krémünk. Turmixgépben vagy botmixerrel dolgozzuk simára a májat a mazsolával és 10 dkg lágy vajjal. Közben adjuk hozzá a fűszereket is. Kóstoláskor inkább érezzük túlfűszerezettnek, elsózottnak, mert mire kihűl, kevésbé fogjuk érezni. Tartsuk hűtőben.

Ennyi az egész. Tulajdonképp miért is veszünk iparilag gyártott májast, májkrém helyett?


 

Szóljon hozzá!