Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Marharolád németesen

Igazi vasárnapi recept, nem olyan, amit gyorsan összedob az ember vacsorára. A türelmes, lassú főzés során olyan omlóssá válik, hogy akár kanállal is ehetnénk. Német háziasszonyok számára alaprecept, majd mindenkinek megvan a saját bevált verziója. Eme receptek tengere nem vette kedvemet, Nektek feltennem. 🙂

8 szelet marhahús a combjából (lehetőleg nagyobb és téglalap alakú)
15 dkg húsos füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
néhány savanyú uborka
3 evőkanál mustár
2 dl tejföl
só, babérlevél, bors, mustár
3 evőkanál liszt

A marhaszeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és megkenjük vékonyan mustárral. Az így előkészített húsra 1-2 karika vöröshagymát rakunk, az apró kockára vágott szalonnából hintünk a hagyma tetejére 7-8 kockát, és teszünk rá 1-2 gerezdet a hosszában felnégyelt uborkából. Minden szelet húst roláddá feltekerünk, a két végét fogvájóval megtűzzük. Az így elkészített roládokat forró olajban, minden oldaláról, hirtelen megsütjük. Amikor ezzel elkészültünk, az edényből leszűrjük a fölösleges olajat, csupán az 1 ujjnyi alját (amely szép barna) hagyjuk meg, és ebbe visszarakjuk a húsroládokat. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Kb. fél óránként megnézzük, hogy puhára főttek-e. Amikor megfőttek a húsroládok, ismét kiszedjük, egy tányérra rakjuk. A tejfölbe beleteszünk 3 evőkanál lisztet/keményítőt egy kis vízzel kikeverve, és állandó kevergetéssel beleöntjük abba az olajos vízbe, amelyben a húsok főttek, majd a fűszerekkel utóízesítjük. Nagyon finom, sűrű mártást kapunk, amibe ismét belerakjuk a roládokat, és 1-2 percig összemelegítjük. Főtt krumplival, vagy párolt, főtt rizzsel tálaljuk, bár én ezt is legszívesebben krumplipürével enném.


 

Szóljon hozzá!