Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Mandulás csirke – ünnepi ajánlat

Ez a recept akkor jöhet jól, ha nem akarunk sok időt a konyhában tölteni (vagy egyszerűen nincs) de mégis valami különlegeset, ünnepit kínálnák, ami nem fekszi meg az ilyenkor komoly próbatételnek kitett gyomrot. Inkább második, vagy mint idén a vasárnap miatt van, harmadik ünnepen illeszteném a menübe.

Ízlés dolga, hogy milyen csirke alkatrészből készítjük, a hozzávalókkal ellentétben combokat is vehetünk hozzá.

2 csirkemell
2 ek liszt
5 ek olaj
3 kisebb fej vöröshagyma
2 dl száraz fehérbor
3 dl csirkehúsleves (alaplé)
10 dkg hámozott mandula
3 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
2 kemény tojás
só, törött bors

A csirkemellet kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Az olajat serpenyőben megmelegítjük, csirkehús darabokat minden oldalukon átsütjük. A húsokat kiszedjük, lábasba tesszük. A visszamaradt olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, ráborítjuk a húsdarabokra. Hozzáadjuk a babérlevelet, a bort és a húslevest, és lefedve, lassan főzzük 15 percig.

Közben az apróra vágott kemény tojással, a zúzott fokhagymával, a liszttel, a sáfránnyal, a feldarabolt mandulával és egy kevéssel a hús levéből “habarást” készítünk, és a már majdnem puha húsra öntjük, óvatosan összekeverjük. Lefödve főzzük még 10 percig.

A csirkét tálalótálra szedjük, a babérlevelet kidobjuk, és a visszamaradt mártást fedő nélkül a felére beforraljuk. Ráöntjük a húsra, megszórjuk kevés mandulaforgáccsal. Sáfrányos főtt rizzsel tálaljuk.


 

2 hozzászólás Mandulás csirke – ünnepi ajánlat

Szóljon hozzá: trinity