Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Mágnássajt – ajándék volt, VKF XXX.

Nem nehéz a név eredetét kikövetkeztetni. Nyilván úgy gondolták, hogy aki a disznósajtot színhúsból csinálja, az gazdag ember, vagyis mágnás. Nem kell mágnásnak lennünk, nem fogja romba dönteni a családi költségvetést, ha kipróbáljuk. Ráadásul ezt azok is meg szokták enni, aki idegenkednek a disznósajttól. Nem csak a felhasznált alapanyagokban különbözik, hanem a fűszerezése is alapvetően eltér, az sem a népi konyhára emlékeztet, inkább egy kifinomultabb ízlésvilágot tükröz.

1 kg disznóhús
2 tk zselatin
só, bors, szerecsendió virág, gyömbér, petrezselyemzöld, borókabogyó, (hagyma)

A hús kiválasztásában szabadságunk van, ezzel meghatározva a végeredményt. Lehet teljesen zsírtalan húst választani, pl. lapocka, comb; tehetünk bele zsírosabb darabokat, pl. tarja, császár, vagy akár belsőségeket, elsősorban nyelvet is. A nagyobb darabokban hagyott húst annyi vízben, hogy ellepje, tegyük fel főni. Kis lángon gyöngyöztessük, amíg megpuhul, de nem akar még szétesni. A főzővizébe tegyünk sót, pár szem borsot, borókabogyót, esetleg diónyi hagymát.

Hagyjuk kihűlni, hogy ne essen szét, mikor kockákra vágjuk. A levét kissé forraljuk be, de csak annyira, hogy melegen megkóstolva picit elsózottnak érezzük. Amikor kihűl épp jó lesz. Fűszerezzük meg, majd oldjuk fel benne a zselatint, közel forrásig melegítve. Öntsük a húskockákra, keverjük el, de ne törjük össze a húst. Töltsük formába, nyomkodjuk bele, hogy ne maradjanak benne buborékok. Fóliázzuk le és állítsuk egy tepsibe, amiben két ujjnyi víz van. A sütőbe dugva, 80 – 90 fokon érleljük a formában levő mágnássajt vastagságától függően 1 – 2 órát. hagyjuk lehűlni és tegyük egy éjszakára a hűtőbe.


 

1 hozzászólás: Mágnássajt – ajándék volt, VKF XXX.

Szóljon hozzá: Belly