Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Lecsó, epésekhez könnyítve

Aki epekővel vagy más hasonló gondokkal bajlódik tudja, hogy hiába szereti, nem biztos, hogy bírja a lecsót, márpedig nyár nem lehet meg lecsó nélkül. Személyes érintettség okán is ki kellett találni valamit, hogy könnyebben emészthető legyen.

A paprikán és paradicsomon a legnehezebben emészthető rész a héj, ami szinte tiszta cellulóz, amit nem tudunk lebontani. A paradicsomról már régóta lehúzom a héját, többnyire forrázásos segítséggel, olyan érettet ritkán kapni, amiről nyersen is lejön. Most azonban kipróbáltam a paprikát is hámozva. Ehhez a megmosott paprikát, sütőpapíros tepsiben jó forró sütőbe tettem, és addig sütöttem, amíg a héja hólyagosodni kezdett, közben egyszer megfordítva. A sütőből kivéve megsóztam és letakartam. Ettől megpuhult a héja és könnyedén le lehetett húzni, szinte ugyanazzal a mozdulattal a csumáját is kifordítva.

A lecsóhoz megpirítottam a hagymát, rászórtam az összevágott paradicsomhúst és addig főztem, amíg kicsit szétesett, és a hagyma sem volt már nyers. Rátettem a csíkokra vágott paprikát és összeforraltam. Ezzel az alap lecsón túl is vagyunk, természetesen mindenki ízlése és diétai állapota szerint csinálhatja szalonnával, virslivel, kolbásszal, fokhagymásan, csípősen, tojásosan, és még sorolhatnám hosszasan.


 

Szóljon hozzá!