Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Könnyű tavaszi vacsora spárgával

A spárgához a hollandi mártás a nagy klasszikus, de annak elkészítése nem a legegyszerűbb, és sokaknak tiltakozik az epéje annyi vaj ellen.

Ez a Dél-Tirol fővárosáról elnevezett mártás lényegesen egyszerűbb, hamarabb meg van és szintén remekül illik a spárgához.

2 – 3 tojás
1,5 dl semleges ízű olaj
2 teáskanál mustár
2 – 3 evőkanál húsleves
snidling
só, fehérbors

Főzzünk 7 – 8 perc alatt keménytojást, tegyük hideg vízbe. Ne főzzük hosszabb ideig, mert a sárgáján szürkés réteg képződik, amitől csúnya színe lesz a mártásnak. Hámozzuk meg, szedjük ki a sárgáját és a fehérjét aprítsuk finomra. A sárgáját dolgozzuk össze a mustárral, forró levessel és sózzuk, borsozzuk meg. Dolgozzuk bele az olajat. Használjunk motoros habverőt, vagy botmixert, hogy teljesen sima legyen. Keverjük bele a finomra vágott snidlinget, az aprított tojásfehérjét és adjuk a forró spárga mellé. Meglepően jól illik a spárga lédússágához, a hajában főtt, zsenge újkrumpli lisztessége.


 

Szóljon hozzá!