A spárgához a hollandi mártás a nagy klasszikus, de annak elkészítése nem a legegyszerűbb, és sokaknak tiltakozik az epéje annyi vaj ellen.
Ez a Dél-Tirol fővárosáról elnevezett mártás lényegesen egyszerűbb, hamarabb meg van és szintén remekül illik a spárgához.
2 – 3 tojás
1,5 dl semleges ízű olaj
2 teáskanál mustár
2 – 3 evőkanál húsleves
snidling
só, fehérbors
Főzzünk 7 – 8 perc alatt keménytojást, tegyük hideg vízbe. Ne főzzük hosszabb ideig, mert a sárgáján szürkés réteg képződik, amitől csúnya színe lesz a mártásnak. Hámozzuk meg, szedjük ki a sárgáját és a fehérjét aprítsuk finomra. A sárgáját dolgozzuk össze a mustárral, forró levessel és sózzuk, borsozzuk meg. Dolgozzuk bele az olajat. Használjunk motoros habverőt, vagy botmixert, hogy teljesen sima legyen. Keverjük bele a finomra vágott snidlinget, az aprított tojásfehérjét és adjuk a forró spárga mellé. Meglepően jól illik a spárga lédússágához, a hajában főtt, zsenge újkrumpli lisztessége.
Beszélgetés