Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Karottasaláta juhsajttal

Lehetőleg igazi, zsenge karottákat próbáljunk venni, bár a nagyobbacskákból is finom. A lényeg, hogy feszes, roppanós legyen.

0,5 kg karotta
1 fej lila hagyma, lehetőleg sonkahagyma
15 dkg juhsajt, nagyon finom hozzá a bolgár Sirene
5 dkg apró mazsola
5 dkg durvára vágott dió
2 dl kefir
citromlé
olaj
mustár
méz
petrezselyem
bors

A nagylukú reszelőn reszeljük le a karottákat. Ha nagyobbak, és bírják, akár az uborkagyalun karikázhatjuk is. Szeleteljük a hagymát vékony félfőre. Egy bögre vízben, mikróban, forraljuk fel a mazsolát és hagyjuk 10 percig, majd szűrjük le.A sajtot is reszeljük le ugyanazon, de ha morzsálódós, friss sajt, egy villával törjük össze.

A kefirbe keverjük bele az olajat, mustárt, mézet, borsot és sót.  Kóstoljuk meg, és attól függően mennyire volt savanyú a kefir, ízesítsük a citrom levével.

A salátás tálban keverjük össze a répát a hagymát, a diót, a mazsolát és a petrezselymet. Szórjuk rá az összetört sajtot is. Végül keverjük össze a kefires öntettel. Érdemes egy éjszakát a a hűtőben érlelni.


 

Szóljon hozzá!