Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Karaj gravlax módra

Ez bizony fából vaskarika. Pácolt lazac disznóhúsból? Azért, hogy nem teljesen földtől elrugaszkodott dolog, az is mutatja, hogy a sertéskarajból készülő sonkafélét németül lazacsonkának hívják, minden bizonnyal a színe alapján. Gondoljunk bele, hogy egy közepes parizer árán megvan, és legalább színhúsból készül, ráadásul gyakorlatilag zsírmentes. Szinte bármilyen diétás, fogyókúrás étrendet színesíthetünk vele. Mi rendszeresen csináljuk reggelire, hideg vacsorára, felvágott helyett.

Célszerű a karaj laposabbik végéből, az u.n hosszúkarajból kérni egy szép darabot. A levett csontból remek orjaleves lesz. Rá kell szánni pár percet, és az utolsó darabkáig leszedni a karajt fedő inat, hártyákat. Ennyi munkát megérdemel ez a nemes húsdarab, meg mi is, akik enni fogjuk. Egy tálkában keverjünk össze egy maréknyi sót, fele – harmada cukorral. Keverjünk bele fűszereket: borsot, koriandermagot, esetleg mustármagot, babérlevelet, kakukkfüvet, csak durván összetörve. Egy jól záródó műanyag hűtődoboz aljába terítsük el a sós keverék harmadát, fektessük rá a húst és borítsuk be a többi keverékkel. Fedjük le és tegyük a hűtőbe. 2-3 ujjnyi vastag hús pácolódásához kell legalább 2-3 nap, de a legutóbbi elbújt a polc mélyén, vagy egy hetet ott töltve. Amikor késznek ítéljük, öblítsük le róla a sót és szárítsuk meg. Nagyon éles késsel, hajszálvékonyan szeleteljük, ami pont a fényképezéshez nem sikerült. Nem csak felvágott helyett finom, de kockákra vágva saláták megkoronázására is.


 

Szóljon hozzá!