Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Joghurtos almahab szederrel

Gyönyörű, nagyszemű szedret termett az egyik bokor. Sikerült megmentenem valamennyit önmagam elől, csináltam egy könnyű, gyümölcsös, nyári desszertet, amihez a megmaradt tojásfehérjéket is elhasználhattam.

2 pohár joghurt
3 nagyobb alma
3 tojás fehérje
3 ek barna cukor
1 ek zselatin
darabka fahéj
2 marék szeder

Az almát megpucoltam, szeletekre vágtam és pici vizet alátöltve, a fahéjat beledobva puhára főztem.  Hagytam kicsit hűlni majd a botmixerrel péppé aprítottam. Belekevertem a joghurtot, a cukrot és a pici almalében felmelegített zselatint. A tojásfehérjét kemény habbá vertem és a joghurtos almakrémbe kevertem. A szederrel rétegezve kompótos tálkákba töltöttem és pár órára a hűtőbe tettem. Néhány szem szederrel és citromfű levéllel díszítve tálaltam. A fényképek pedig olyan minősíthetetlenül sikerültek, hogy inkább csak az alapanyagot merem közszemlére tenni.


 

Szóljon hozzá!