Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Hústalan fasírt zabpehellyel

Most nem azon menzás golyók receptje következik, amikre ráírhatnák a figyelmeztetést: nyomokban húst tartalmaz.

Ez szándékosan hústalan recept, akár böjtös napokra, akár annak szemléltetésére, hogy amikor még nem volt mindennapos a hús fogyasztása, akkor is megoldották az étkezést, sok leleménnyel.

25 dkg szárazbab
1 fej hagyma
2 kis szál sárgarépa
5 dkg dió
5 dkg földimogyoró
10 dkg zabpehely
só, bors, kakukkfű, csombor, ízlés szerint csípős paprika
morzsa

Éjszakára áztassuk be a babot hideg vízbe. Kevés sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le és turmixoljuk el.

Vágjuk apró kockákra a hagymát és reszeljük le a répát. A diót és mogyorót aprítsuk durvára. 2 ek olajon pirítsuk meg a hagymát, adjuk hozzá a répát és azt is pároljuk meg. Keverjük össze a megfűszerezett babpürét a hagymával és a magokkal, és gyúrjuk bele a zabpelyhet. Pár perc pihentetés után összeállós massza lesz belőle, amiből gombócokat formálhatunk. Forgassuk a gombócokat morzsába és sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsibe. Spricceljük meg kevés olajjal és 180 fokos sütőben süssük meg.

A sima morzsába forgatás helyett bundázhatjuk zabpehelybe is. Ehhez verjünk két tojás fehérjéből félkemény habot, forgassuk meg benne a gombócokat, majd hengerítsük a zabpehelybe.


 

1 hozzászólás: Hústalan fasírt zabpehellyel

Szóljon hozzá: Bridge