Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Hulladékleves

Bizarr neve ellenére nagyon finom, erős húslevesről van szó. Ahányszor húst veszek, amit lepucolok róla – hártya, ín, porc, csont, bőnyeg – az megy a fagyasztóba. Kerül bele disznó, marha, szárnyas, és időnként más is, csak halat nem tennék bele. Amikor összejön egy jó kilónyi, akkor főzöm meg ezt a levest.

Lehetőleg két napon át főzöm, hogy alaposan leszedhessem a zsírját. Az első nap a kiolvasztott mindenfélét beteszem a 8 literes kuktába. Mellé teszem mindazt, amit a levesből kidobnék: szemesbors, egész hagyma, hámozatlan gerezd fokhagymák, babérlevél, szegfűbors, borókabogyó. Ha nagyon fásak, ehetetlenek, a petrezselyemgyökeret is most teszem bele, a zellerrel, káposztatorzsával és karalábéval együtt. Lezárom és csendesen hagyom szuszogni néhány órán át. Kihűtőm, és a kukta kibontása nélkül, télen kiteszem a teraszra, melegebb időben a hűtőbe.

Másnap kibontom a kuktát, és a ráfagyott zsírt lekanalazom a tetejéről. Megmelegítem annyira, hogy a maradék zsírja megolvadjon. Addigra az alján felolvadt az esetleg megkocsonyásodott lé is. Így már le tudom szűrni. A teljesen szétfőzött dolgokat kidobom, a levét felforralom. Lehet belőle többfélét is főzni, szép adag ez az alaplé. A hagyományos húsleveshez a lé egy részét bezöldségelem és főzök bele grízgaluskát, vagy májgombócot, maceszgombócot, esetleg lúdgégét. A másik részéből lehet pl. becsinált leves, aprított zöldséggel, kockázott csirkehússal, vajgaluskával, tejszínes habarással, citrommal savanyítva.

A lezsírozott leves a zöldségekkel szinte akármilyen fogyókúrába, kímélő étrendbe beilleszthető.


 

Szóljon hozzá!