Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Hideg borscs – vega recept

A klasszikus orosz céklaleves meglehetősen átértelmezett változata ez a recept. Alighanem kikapnék, hogy egyáltalán borscsnak merem nevezni, de amiben cékla van és leves, mi más lenne?

Azért is más, mert nem húsleves alapú, így aztán a tejjel és tojással haragban nem levő vegák is nyugodtan vehetnek belőle. Érdemes akkor készíteni, amikor salátának is főzünk céklát, elég egyszer összemaszatolni a konyhát.

50 dkg cékla
2 dl joghurt
20 dkg savanyú uborka
1 kis fej hagyma
2 keménytojás
2 dl tejföl
só, bors

A céklasalátából vegyük ki a szeleteket és vágjuk metéltre. Hasonló formára vágjuk az uborkát is. Adjuk hozzájuk a reszelt hagymát és keménytojást is. Öntsük fel a cékla levével és joghurttal. A tejföl felét is keverjük el benne. Ha a céklasaláta leve nem lett volna elég savanyú, kevés citrommal ízesítsük a levesünket. Sózzuk meg, és hogy legyen a borscsnak borsa, tekerjünk néhányat a darálón. Legalább egy órára tegyük a hűtőbe. A tányéron díszítsük a maradék tejföllel és az egyik,  kockákra vágott tojássárgájával.

Kiváltképp ha gyerek van az asztalnál, érdemes valami moshatóra teríteni, mert mindent összefog, ha lecsöpög. Aki pedig olyan feledékeny, hogy a céklázáshoz nem húz gumikesztyűt, az ilyen véreskezű szakács lesz, akiről sokan megtudják, mit is főzött az elmúlt napokban.


 

Szóljon hozzá!