Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Háromsajtos pulykamell – kapott recept

Ezt a receptet is Fiamtól kaptam közzétételre. Szenteste ezt főzte a Náluk hagyományos hal mellé.

Választékbővítésnek szánta, különös tekintettel a legifjabbak kiszámíthatatlan ízlésére, hogy épp mit hajlandók megenni. Alapvetően nem válogatósak, de azért a hal rizikófaktornak számít.

Ismét csak az idézet:

1/2 kg pulykamell
10-20 dkg sajt (füstölt, ementáli és eidami volt az én esetemben)
1 doboz főzőtejszín (400 ml)
1 dl bor (tokaji hárslevelű)
(fűszer)só, bors, szerecsendió és gyömbér

A pulykamellet felszeleteljük, (fűszer)sóval bedörzsöljük. Kiolajozott jénai tálba berakjuk. A főzőtejszínben elkeverjük a fűszereket és a bort ezzel az eleggyel megkenjük a jénaiban várakozó húst. Megszórjuk az előzetesen lereszelt sajtkeverékünkkel és már mehet is a sütőbe.

Nálam 180 fokon kb. 20-30 percig sült.


 

Szóljon hozzá!