Ezt a receptet is Fiamtól kaptam közzétételre. Szenteste ezt főzte a Náluk hagyományos hal mellé.
Választékbővítésnek szánta, különös tekintettel a legifjabbak kiszámíthatatlan ízlésére, hogy épp mit hajlandók megenni. Alapvetően nem válogatósak, de azért a hal rizikófaktornak számít.
Ismét csak az idézet:
1/2 kg pulykamell
10-20 dkg sajt (füstölt, ementáli és eidami volt az én esetemben)
1 doboz főzőtejszín (400 ml)
1 dl bor (tokaji hárslevelű)
(fűszer)só, bors, szerecsendió és gyömbér
A pulykamellet felszeleteljük, (fűszer)sóval bedörzsöljük. Kiolajozott jénai tálba berakjuk. A főzőtejszínben elkeverjük a fűszereket és a bort ezzel az eleggyel megkenjük a jénaiban várakozó húst. Megszórjuk az előzetesen lereszelt sajtkeverékünkkel és már mehet is a sütőbe.
Nálam 180 fokon kb. 20-30 percig sült.
Beszélgetés