Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Hamis májgombóc – hajdinagombóc levesbetét

A hajdinára sokan gyanakodva tekintenek, mint kizárólag vegák és megrögzött reformisták által fogyasztható valamire. Pedig méltatlan ez a bánásmód, hisz eleink étrendjének szerves része volt, csak az utóbbi évszázadban kopott ki a konyhából. Érdekes változatosságot jelenthez étrendünkben, ez a kimondottan jóízű gabonaféleség. Ez a levesbetét megszólalásig megkóstolásig a májgombócra hasonlít, így meglepetést is okozhatunk vele.

15 dkg hajdina dara
1 vastagabb szelet füstölt szalonna
diónyi fej hagyma
1 tojás
só, bors, majoranna

Hajdina dara nem biztos, hogy akármelyik boltban szembejön, de egy kávédarálóval pillanatok alatt magunk is összetörhetjük a magokat. Enyhén sós, forró vízzel öntsük nyakon a darát és hagyjuk állni kis ideig, hogy alaposan megszívhassa magát. Ha nagyon sok rajta a víz, öntsük le a nagyját és mikróban melegítsük addig, amíg az összes vizet felszívta. Hagyjuk hűlni.

Vágjuk apró kockákra a szalonnát és a hagymát is. Olvasszuk ki a szalonnát és pároljuk meg rajta a hagymát. Keverjük össze a hajdina kásával, dolgozzuk bele a tojást és a fűszereket. Ha nem formázható sűrűségű a massza, kevés zsemlemorzsával sűríthetjük. Vizes kanállal szaggassunk kis galuskákat a levesbe és csendesen gyöngyözve főzzük negyed órán át.


 

1 hozzászólás: Hamis májgombóc – hajdinagombóc levesbetét

Szóljon hozzá!