Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Gyömbéres gomba

A gomba sokoldalúságára jó példa ez a recept is. Frissen, melegen tálalva lehet előétel, de egy körettel főfogás is. Hidegen kínálhatjuk salátaként, de tölthetünk vele tészta táskákat is. Akárhogy esszük is meg, mindenképp finom és még a társaság vega tagjainak se lesz ellenére. Az elkészítése sem tart 20 percnél tovább, nyugodtan belevághat egy kezdő konyhás is, a siker garantált.

A gombát folyó víz alatt öblítsük le, hogy ne maradjanak rajta fekete pöttyök. Ha sikerült nagyon apró fejeket vennünk, egészben is hagyhatjuk, egyébként vágjuk harapható darabokra. Serpenyőben hevítsünk kevés olajat, dobjunk bele néhány gerezd apróra vágott fokhagymát és egy fél diónyi friss gyömbért, szintén aprítva. Épp csak addig hagyjuk párolódni, amíg az illata felszáll, és már tegyük is rá a gombát. Kavargatva, nagy lángon pirítsuk, és ne sózzuk meg, mert levet ereszt és főni fog, nem pirulni. 5 perc pirítás után locsoljuk meg pár korty fehérborral, ízesítsük szójaszósszal.  Még pár perc és kész is. Nem sóztuk meg, mert a szójaszósz elég sós tud lenni. Mielőtt késznek nyilvánítjuk , kóstoljuk meg és ha kell sózzuk meg.


 

Szóljon hozzá!