- Fogynék - http://fogynek.hu -

Göngyölt zöldbab

Nagyon zsenge, őszi zöldbabot kaptam, ami arra rendeltetett, hogy épp csak megpuhítva, valami gyors vacsorává váljék.

Még sose láttam ezt a fajta babot. Vékony, zöld hüvelyei kicsit lapítottak és két oldalukon éles perem van.

Hibátlanul zsenge volt, semmilyen szálkát nem lehetett lehúzni róla. A megmosott babot kevés sóval és csomborral ízesített vízben előfőztem annyira, hogy elveszítse törősségét, de még ne legyen puha. Leszűrtem és hagytam kicsit megszáradni, majd pici szerecsendió virággal fűszereztem.

Kis maréknyi babot kézbe véve, becsavartam egy hajszálvékony szelet baconbe. tepsibe sorakoztattam a tekercseket és kevés morzsát szórtam a tetejére. 200 fokos sütőben néhány perc alatt ropogósra sült a bacon és megpirult a morzsa, amitől jópofán borzassá vált.

A bacon amúgy sem túl zsíros, de még annak a nagyja is kisült belőle. Aki diétájába még ez a kis maradék se fér bele, az csavarja száraz füstölt sonka szeletekbe.