Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Gombás tokány – első változat

Adva volt egy doboz gomba, amit már meg kellett főzni, mielőtt teljesen megszomorodik.

Adva volt egy darab disznócomb is, amit sejtve, hogy apróhúsként végzi, szépen feldarabolva tettem el.

E két adottság mentén elkezdtem vacsorát főzni, ami közben persze az ihlet is megjött. Az elkészült tokány felét továbbfejlesztettem holnapi vacsorára, így azt holnap is fogom megmutatni.

Mossuk meg a gombát és vágjuk 3-4 mm vastag szeletekre. A húsról szedjük le a hártyákat, bőnyegeket és úgy vágjuk vékony csíkokra, hogy a rostokra merőleges legyen a vágás. Ehhez először rostjaival párhuzamosan vágjuk hosszú csíkokra, szeletekre, majd ez felszeletelve már merőlegesen lesz elvágva az összes rost. Az így előkészített hús hamarabb készül el és sokkal omlósabb lesz, mint ha hosszú rostok futnának benne.

Egy fej hagymát vágjunk szeletekre és kevés zsiradékon pirítsuk halványra. Dobjuk rá a húst és pirítsuk fehéredésig. Ekkor adjuk hozzá a gombát, sózzuk meg és lefedve, a gomba által eresztett lében pároljuk puhára a húst. Fűszerezzük borssal kakukkfűvel. Nem is kell tovább bonyolítani, minden mással már könnyen elnyomhatnánk a gomba ízét. Vacsorázzuk meg a felét, a többivel meg folytassuk tovább a főzőcskét.


 

Szóljon hozzá!