Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Gombás ragu hajdinával

Ez a tegnapi gombás tokány félre tett részének továbbfejlesztése, ahogy ígértem.

Jó példa arra, hogy egy főzéssel és pár perc plusz munkával két étkezésre is tudunk változatosan főzni.

A hajdinát pedig ajánlom mindenki figyelmébe. Bár a bio/reform étkezést követők ébresztették fel Csipkerózsika álmából, érdemes átvenni egyszerűen a finomsága okán. Valaha a szegény emberek konyháján volt mindennapos a hajdina kása, aminek jelenléte a magyar konyhán alighanem a honfoglalást megelőző korokra nyúlik vissza. Ma az egészséges és változatos táplálkozás jegyében érdemes újra felfedezni, hogy kiléphessünk a krumpli-rizs-tészta bermudaháromszögből.

Alapja a tegnapi recept alapján elkészült gombás tokány, nem írom le az egészet újra.

Ezt fűszerezzük meg 5-6 ágacska citromillatú kakukkfűvel (aminek világos csík van a levele szélén), 6-8 levél hazai citromfűvel , két csipet szárított oregánóval és egy evőkanálnyi olajban pépesített medvehagymával. Daráljunk rá friss borsot, reszeljünk rá szerecsendiót. Két evőkanál tejfölt keverjünk simára benne és egyet rottyantsunk rajta.

A hajdinát a rizshez hasonló módon készíthetjük el. Egy kis fej hagymát vágjunk apróra, kevés olajon pároljuk üvegesre. Szórjuk rá a hajdinát és forgassuk össze. Sózzuk meg és öntsük fel a hajdina mennyiségének kétszeresét kitevő vízzel (1 bögre hajdina + 2 bögre víz). Fedjük le a kuktát és pár perccel azután, hogy szuszogni kezdett, zárjuk el a lángot alatta. 10-15 perc alatt lehűl annyira, hogy ki lehessen nyitni és tálalhassuk, addigra pont meg is puhul


 

Szóljon hozzá!