Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Gombás borjúhús tekercs

Nem tömegétkeztetésre való a borjúhús, de időnként csak asztalra kerülhet. Olyankor érdemes lecsapni rá, amikor szép nagy szeletet lehet vágatni belőle a hentessel, mert abból lehet szép tekercseket csavarni.

40 dkg borjúcomb

2 dkg zsír
2 dkg hagyma
10 dkg friss gomba (lehet több is)
10 dkg darált (borjú)hús
őrölt fekete bors
kakukkfű
petrezselyem zöldje
4 dkg zsír
1 fej hagyma
1 késhegynyi pirospaprika

A húst papírtörlővel letörölgetjük, kiverjük és megsózzuk. A zsíron megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a megtisztított, megmosott, darabokra vágott gombát és megpároljuk. Kakukkfűvel, őrölt fekete borssal fűszerezzük és hűlni hagyjuk. Mikor már hideg, hozzákeverjük az apróra vagdalt petrezselyem zöldjét. A forgókéses aprítóba beletesszük a 10 dkg, darabokra vágott húst  és sima péppé aprítjuk. Megsózzuk, hozzáadjuk a gombát és alaposan összekeverjük. Nem baj, ha a gomba nem válik péppé, hagyjuk meg kicsit darabosnak.

A kivert szeleteket megkenjük a töltelékkel, összegöngyöljük és fehér cérnával átkötözzük. Ha van hústűnk használjuk azt. Ugyan kevésbé lesznek formásak a tekercseink, viszont sokkal könnyebb kihúzni belőlük. A magas fazékban (hogy ne fröcskölje tele a konyhát) felolvasztott zsíron megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, és a töltött hússzeleteket kissé megpirítjuk, majd felöntjük kevés forrásban levő vízzel. Lefedjük és a húst addig pároljuk, amíg már puhának érezzük. Borjúnál ez nem tart fél óránál tovább. Ha sok leve lett, vegyük ki a tekercseket és forraljuk be, majd adjunk hozzá pici vajat. Hajában főtt, kicsit megpirított, kakukkfűvel megszórt burgonyával tálaljuk. Készíthető marhahúsból is, de lényegesen hosszabb párolási idővel és erősebben fűszerezve.


 

1 hozzászólás: Gombás borjúhús tekercs

Szóljon hozzá!