Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Fűszeres karajtekercs

Sokféle ízesítéssel készült már el ez a recept. Nagy előnye, hogy frissen is finom, ha pedig marad belőle, szépen mutat egy hidegtálon, vagy a reggeliző asztalon. A képen is egy ünnepi reggelihez terítettünk. A tálon levők közül csak a sajtok nem házilag készültek.

Egy darab kicsontozott karaj tetejéről fejtsük le a széles, fehér hártyát. A teljesen megtisztított húst fektessük deszkára és kerítsük elő a leghosszabb pengéjű késünket, amit tisztességgel megéleztünk. Csigavonalban vágjuk végig, hogy kiterítve egy lapot kapjunk. Ahol vastagabb maradt, nagyon óvatosan megveregethetjük, de vigyázzunk, ne szakítsuk ki. Dörzsöljük be sóval, szórjuk meg fűszerekkel. Itt ne fogjuk vissza fantáziánkat. Mindenféle kedvünkre való változatot kipróbálhatunk, Nálunk a fokhagymás, szerecsendiós, szegfűborsos a kedvenc, de készült már zöldfűszeres is. Csavarjuk fel a húst és kötözzük össze, hogy szép formája legyen. Tegyük sütőzacskóba és 180 fokon süssük 40 percig. Utána vágjuk fel a zacskót – nagyon óvatosan, nehogy leforrázzuk a kezünket a kicsapó gőzzel – és süssük pirosra.


 

Szóljon hozzá!