Jól sikerült kísérlet volt ez a recept, többféle íz összehozására.
60 dkg lapocka
1 fej hagyma
2 ek méz
2 ek olaj
15 dkg sárgadinnye
15 dkg szőlő
szójaszósz
balzsamecet
2 ek enyhe taco fűszerkeverék
1 db nagyobb húsos paradicsom
Az olajon karamellizáljuk meg a mézet, forgassuk át rajta a gyümölcsöket és pár szelet paradicsomot. Két percig pirítsuk, majd szedjük ki. A visszamaradt olajon pirítsuk üvegesre a reszelt, vagy aprítóval egész finomra vágott hagymát. Adjunk hozzá pár csepp szójaszószt és balzsamecetet, majd forgassuk bele a húst. Erős lángon pirítsuk 2-3 percig, majd öntsük hozzá a paradicsom apró kockákra vágott húsát. Sózzuk meg, szórjuk rá a taco fűszert, kevés fehérborsot, 1 dl vízzel öntsük fel és pároljuk a húst puhára. A végén tegyük vissza bele a pirított gyümölcsöket. Pirított hagymával alapozott, felesben vízzel és paradicsomlével felöntött rizsre tálaltuk.
Beszélgetés