Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Egyiptomi gyümölcssaláta Karácsonyra

A Karácsony Egyiptomban csak a kopt kisebbségnek hasonló ünnep, mint nekünk, ezt a receptet mégis szinte nekünk találták ki. Az aszalt gyümölcsök, a méz, a narancs, a fahéj olyan karácsonyi hangulatúvá teszi és van olyan finom is, hogy méltó legyen az ünnepi asztalra. Előző nap elkészíthetjük, elég csak a hűtőből elővéve tálalni.

10 dkg mandula (hámozott)
10 dkg mazsola
10 dkg magozott datolya
10 dkg füge
10 dkg aszalt sárgabarack
2 narancs leve
1 citrom leve
2 dl víz
3 -4 ek méz

tejszínhab
fahéj

Tegyük mikrózható hűtődobozba a hozzávalókat és annyi vízzel öntsük fel, hogy épp ellepje. Tegyük a mikróba és a legkisebb fokozaton, lassan melegítsük meg annyira, hogy a kezünknek kezdjen kellemetlenné válni. Közben többször rázzuk össze az alaposan lezárt fedelű dobozt, hogy minden jól elkeveredjen benne. Ha kihűlt kissé, tegyük a hűtőbe.

Tálaláskor szedjük az adagokat kis tálkákba, poharakba, nyomjunk rá tejszínhab rózsát (már aki teheti) és szórjuk meg fahéjjal.


 

Szóljon hozzá!