A Karácsony Egyiptomban csak a kopt kisebbségnek hasonló ünnep, mint nekünk, ezt a receptet mégis szinte nekünk találták ki. Az aszalt gyümölcsök, a méz, a narancs, a fahéj olyan karácsonyi hangulatúvá teszi és van olyan finom is, hogy méltó legyen az ünnepi asztalra. Előző nap elkészíthetjük, elég csak a hűtőből elővéve tálalni.
10 dkg mandula (hámozott)
10 dkg mazsola
10 dkg magozott datolya
10 dkg füge
10 dkg aszalt sárgabarack
2 narancs leve
1 citrom leve
2 dl víz
3 -4 ek méz
tejszínhab
fahéj
Tegyük mikrózható hűtődobozba a hozzávalókat és annyi vízzel öntsük fel, hogy épp ellepje. Tegyük a mikróba és a legkisebb fokozaton, lassan melegítsük meg annyira, hogy a kezünknek kezdjen kellemetlenné válni. Közben többször rázzuk össze az alaposan lezárt fedelű dobozt, hogy minden jól elkeveredjen benne. Ha kihűlt kissé, tegyük a hűtőbe.
Tálaláskor szedjük az adagokat kis tálkákba, poharakba, nyomjunk rá tejszínhab rózsát (már aki teheti) és szórjuk meg fahéjjal.
Beszélgetés