Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Diétásított krémsajt

Egyre többen próbálják ki a lecsöpögtetett tejföl alapú, házilag készült krémsajtot.

Ez nagyon finom de nem elhanyagolható a zsírtartalma. A 20 %-os tejfölből, a savó alapos kicsöpögése után 35 % körüli zsírtartalmú krémsajt lesz. Ha ezt egy kis tejszínnel keverjük krémessé, finomabb lesz ugyan, de zsírszegényebb biztos nem.

Sajnos a joghurttal vagy kefirrel együtt történő csöpögtetés sem hoz áttörést, mivel ezekben ugyan kevesebb a zsír, viszont több a savó, mire kicsöpögnek, alaposan betöményedik a zsírtartalmuk. Mit tehetünk, ha nem mondanánk le szívesen a háziról, de zsírkerülő étrendre fogtuk magunkat?

A megoldás a sovány túró. Abban már elég kevés savó van, de a nagyja zsírjától is megszabadították.

50 dkg túró
1 nagy pohár tejföl
só, bors, fűszerek

A túrót és a tejfölt öntsük egy tálba. Sózzuk meg, és adjuk hozzá a fűszereket. Ha van, használjunk friss zöld fűszereket, ezek híján szárítottal is finom. Gusztusunk szerint válogassuk össze a belevalókat, de például egy provánszi keverékkel nem hibázhatunk.

Botmixerrel alaposan dolgozzuk simára. Ha túl száraz a túró és nem elég a tejföl ahhoz, hogy a gép megbirkózzon vele, kevés tejjel krémesíthetjük. Az így elkészült masszát csepegtessük le, de ne csináljuk nagyon szárazra, mert nem az a célunk, hogy utána tejszínnel kelljen lazítani.


 

Szóljon hozzá!