A lecsót ugyan nem lehet megunni, de időnként jól jön egy kis változatosság. Ez is egy sokoldalú recept, rizzsel, tarhonyával, galuskával önálló fogás, de lehet sült húsok körete is.
1 kg paprika
3-4 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
só
bors
zöld fűszerek
olaj
A paprikát és a hagymát is nagyobb kockákra vágom. Kevés olajon üvegesre dinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a paprikát, és megsózva, fűszerezve párolom. Épp csak annyi bort öntök alá, hogy a fedő alatt annak a gőzében puhulhasson. Inkább kicsit ropogós maradjon a paprika, mint nagyon plöttyedt. A hagyma és a paprika előkészítésével együtt sem tart egy fél órát a megfőzése. Igazából a vékony héjú, de húsos paprikákat keressük hozzá. Az íze szempontjából mindegy, milyen színűek, a látvány szempontjából azonban nem. Aki szereti csípősen, főzzön bele 1-2 bogyiszlói paprikát is.
Beszélgetés