Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Cukkini gombával lerakva

Tele a piac szebbnél szebb cukkinikkel, ehhez a zsenge, vékonyakat keressük. Azoknak a héja is gyenge még és a magjai sem fejlődtek ki keményre. Ez tipikusan az a recept, ami nincs is, legalább is mennyiségeket nem tudok megadni, így aztán minden alkalommal kicsit más is lesz.

A cukkiniket legyalultam, vastagabbra, mint az uborkasalátához. A gombákat is felszeleteltem, hasonló mennyiség lehetett, mint a cukkini. Egy nagy pohár tejfölt simára kevertem, adtam hozzá pici sót és szerecsendiót. Összekevertem két felvert tojással és egy marék reszelt sajttal.

A tűzállót kikentem, beszórtam morzsával. Beleraktam egy réteg gombát, megsóztam és szórtam rá mindenféle, kertben tépkedett, összevágott zöld fűszert. Pár kanál tejfölös maszatot tettem rá, majd jött a cukkiniréteg. A fölső réteg cukkini volt, amire rákentem a tejfölös keveréket. Terítettem rá pár szelet sajtot, és először lefedve betettem a sütőbe. Talán fél órája sült, mikor már jól láthatóan rotyogott a szélén. Ekkor levettem a fedelét és még egy fél órát sütöttem, mire ilyen szépen pirosodni kezdett. A tojásos tejföl eléggé megköt, nem marad hígfolyós. Annál több lé lötyög az edény alján, ami mind a zöldségeinkből főtt ki. Lehetne egy réteg előfőzött rizst teríteni alá, hogy felszívja egy kicsit.


 

Szóljon hozzá!