Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Csirkemell tárkonyos szőlőmártással – VKF XXVIII.

Ez a recept jó példája annak, hogy egy könnyű, kímélő étel is lehet finom, nem kell unalmas legyen. Külön előnye, hogy a szőlő és bor révén megfelel a VKF kiírásnak.

2 db filézett csirkemell
liszt
só, bors
olaj
vaj
1 fej hagyma (fehér héjú)
2 gerezd fokhagyma
2 dl fehérbor
3 dl csirke alaplé (húsleves)
2 szál szárzeller (esetleg kevés reszelt zellergumó)
1 ek magos mustár
20 dkg szőlőszem
2 ek aprított tárkony
2 ek aprított petrezselyemzöld
15 dkg rövid csőtészta (penne, rigatoni)

A csirkemellet vágjuk nagyobb kockára. Egy tálban keverjünk össze lisztet sóval és borssal, majd forgassuk bele a húskockákat. Serpenyőben olvasszuk össze a vajat az olajjal. Rázzuk le a fölös lisztet a húsról és süssük minden oldalán barnára a hőskockákat. Ezt több részletben érdemes csinálni, különben annyi vizet enged, hogy párolódik, nem pirul. A elkészült vegyük ki a húst és dobjuk a serpenyőbe a finomra vágott hagymát. Amikor üvegessé vált adjuk hozzá a fokhagymát és a vékonyra szeletelt szárzellert. Pároljuk 5 percig, majd szórjuk meg egy kanál lisztel. Rövid pirulás után öntsük fel a borral és oldjuk fel mindazt, ami a serpenyő aljára tapadt. Tegyük vissza bele a húst, öntsük fel az alaplével és tegyük bele a mustárt meg a tésztát. Csendesen forraljuk 8-10 percig, amíg a tészta megpuhul. Öntsük bele a félbevágott és kimagozott szőlőszemeket, szórjuk meg a tárkonnyal és a petrezselyemmel. Épp csak forraljuk fel és kapcsoljuk ki a tűzhelyt. Lefedve hagyjuk állni néhány percig.


 

1 hozzászólás: Csirkemell tárkonyos szőlőmártással – VKF XXVIII.

Szóljon hozzá!