Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Csirkecombok joghurtban sütve

A csirke bármilyen, kedvünkre való alkatrészéből készíthetjük, akár egész madárból is. Én a (felső)combjából szeretem igazán.

1  kg csirke
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 dl joghurt (kefir)
1 dl jóféle olaj

bors

Nyáron:
1 zöldpaprika, lehetőleg piros húsú
2 nagyobbacska paradicsom
többféle zöld fűszer

Téli verziójában:
2 ek paradicsompüré
1 kk piros arany
majoranna
kakukkfű
bazsalikom

A hagymát, fokhagymát, paprikát, kinyomott magú paradicsomot alaposan összeturmixolom (a forgókéses aprító is remek hozzá) az olajjal és a joghurttal. A friss zöld fűszereket és a sót is beledobom. Kefirrel készítve kicsit markánsabb, savanykásabb lesz. Előfordul, hogy a paradicsom nagyon savanyú, ilyenkor egy késhegynyi cukorral lágyíthatunk az ízén. Ebbe a maszatba beleforgatom a csirkét, és jól lezárva beteszem a hűtőbe. Másnap tepsibe rendezem és rátöltöm a páclevet is. Először fél órát sütöm 150 fokon, majd ha már kezd puhulni, felhúzom 180 fokra, hogy a végére rásüljön a kence, kis színt kapjon a teteje.


 

1 hozzászólás: Csirkecombok joghurtban sütve

  • Joanna

    Az étel nagyon finom volt, kipróbáltam. 1 joghurtot, 1 paprikát, 1 paradicsomot és egy újhagymát turmixoltam össze. Sóval, rozmaringgal, majorannával, bazsalikommal fűszereztem. Egy napig ebben a páclében áztattam. (Nemcsak beleforgatattam, állni hagytam benne).
    Másnap megsütöttem, finom lett.

    Üdv.: Joanna

Szóljon hozzá: Joanna