Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Csirke narancslében – ünnepi ajánlat

Mióta ipari méretekben “gyártják” és elérhető áron bárhol kapható, a csirke elvesztette egykor ünnepi fényét, hétköznapi étellé vált. Nincs is baj ezzel, hiszen rengeteg finom fogás készíthető belőle, ezzel a recepttel mégis ötletet kínálok ahhoz, hogy az ünnepi asztalon is ott lehessen, sokak örömére. Összesen sincs vele fél órányi munka, a sütésig elő is készíthető és csak egy jó órával a tálalás előtt kell bedugjuk a sütőbe.

ízlésünk szerinti csirke alkatrészek
10 dkg füstölt szalonna
1 – 2 nagyobbacska narancs
1 dl illatos fehérbor
1 fej hagyma
1 ek csípős mustár
1 mk fehérbors
friss gyömbér

A csirke darabokat sózzuk meg és dörzsöljük be borssal és tegyük a sütőtálba. A vékony csíkokra vágott szalonnát közepes lángon olvasszuk ki. A finomra vágott hagymát pároljuk üvegesre rajta. Öntsük fel a borral a kifacsart narancslével és keverjük el benne a mustárt. Reszeljük bele a fele narancshéjat és a diónyi gyömbért. Azon forrón öntsük nyakon vele a tálban várakozó csirkéket és fedjük le a tálat, ha nincs fedele, alufóliával.

180 – 200 fokos sütőben háromnegyed órán át süssük, majd amikor már megpuhult, vegyük le a fedelet. Időnként a levével meglocsolva süssük ropogósra a bőrét. Vegyük ki a húsokat, tegyük a tálaló tálra és szórjuk meg a reszelt narancshéj maradékával. Szűrjük át a levét és kis darab vajat elolvasztva benne, mártásként adjuk mellé.


 

Szóljon hozzá!