Húsmentes egytálétel, vagy sűrű leves, kinek-kinek kedve szerint. Egy jó tányérnyival az ember kibírja a következő néhány órát éhség nélkül.
Ezt az alap receptet remekül lehet variálni, hogy ne unjuk meg, és a diétánknak megfelelően.
1 kisebb fej brokkoli
2-3 kisebb krumpli
1 fej hagyma
1 evőkanál olaj
só, bors, csombor, szerecsendió
A brokkolit nagyon alaposan öblítsük le, hogy a rózsáiból is kijöjjön minden homok ás más oda nem való dolog. Vágjuk le a rózsáit és a vastag szárát szeleteljük vékonyra. Hámozzuk meg a krumplit és azt is szeleteljük fel.
Lehetőleg teflonos edényben – mert abban kell a legkevesebb zsiradékot alátenni – forrósítsuk meg az olajat és pirítsuk világosra rajta a kockázott hagymát. Adjuk hozzá a krumplit és a brokkoli szárát, majd öntsük fel annyi vízzel amennyi épp ellepi. Fűszerezzük és csendesen forralva főzzük 15-20 percig, hogy minden megpuhuljon. Botmixerrel dolgozzuk simára. Gusztusunk szerint hígíthatjuk, ha nagyon sűrű volna, vízzel, tejjel, alaplével.
Tegyük vissza a tűzhelyre, adjuk hozzá a brokkoli rózsáit és 5-10 perc alatt főzzük roppanós puhára. Minél tovább főzzük, annál kevésbé maradnak zöldek a rózsák, idővel fakulnak.
Eddig az alap recept. Fantázia és diéta függvényében adható hozzá karikázott virsli, kockázott sonka, reszelhetünk bele sajtot.
Beszélgetés