Szabadtűzi szezon lévén érdemes kipróbálni ezt a tokányt. Ettől a társaság hölgyei sem szoktak világgá szaladni, hiszen szinte diétás fogás.
1 kg lapocka
1 fej hagyma
2 ek olaj
2 csomag zsenge karotta
1 ek liszt
fehérbors
gyömbér
só
A hagymát vágjuk finomra, a lapockát csíkokra, a karottákat karikákra. Az olajon pároljuk meg a hagymát, dobjuk rá a húst és pirítsuk zsírjára. Szórjuk rá a lisztet és párszor átkeverve pirítsuk le egy kicsit, majd öntsük fel kevés vízzel. Szórjuk meg a fűszerekkel és csendesen főzve puhítsuk, ha közben elfőné a levét, pótoljuk. Nem hibázunk, ha egy korty fehérbor is belekerül közben. Amikor kezd puhulni a hús, dobjuk bele a karottákat is és pároljuk készre. Friss kenyérrel, esetleg salátával tálaljuk.
Beszélgetés