Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Bakonyi betyárok levese

Évekkel ezelőtt begyűjtöttem már ezt a receptet, de azóta is csak egyre tolódott a kipróbálása. Izgatott a két, ennyire eltérő hús ugyanabban a levesben. Tegnap ezzel kezdődött az ebédünk, azóta felkerült az ismétlendő receptek listájára. 5 személyre főztem, de egy hatodiknak még bőven jutott volna. Tartalmas, laktató leves, ami után elég egy könnyebb második fogás is, de picit több zöldséggel, zöldséggel egytálételként is kínálhatjuk.

50 dkg marhahús
5 csirke felsőcomb
35 dkg vegyes zöldség
20 dkg gomba
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
só, egész bors, csípős paprika,
csusza tészta, 1 egész tojásból és annyi lisztből, amennyit felvesz

A marhahúst előző nap megfőztem. Szépnek látszott a hentesnél, de esze ágában se volt megpuhulni, végül is elég száraz volt. Legközelebb biztos lábszárat veszek hozzá, az legalább szaftos, finomrostú húsféleség.

A csirkecombokat lebőröztem, kicsontoztam és kétfelé vágtam. A zöldségeket metéltre, a gombafejeket vékony szeletekre vagdaltam. A marhahúst kivettem a levesből, majd leszűrtem és kidobtam a szemes borsot, hagymát és fokhagymát. A felszeletelt marhahúst visszatettem a levesbe és felforraltam. Beledobtam petrezselyemgyökeret, mert annak kell a leghosszabb idő a puhulásig. 10 perc után ment bele a többi zöldség és a csirkehús. Amikor már majdnem puha volt, beletettem a kisebb darabokra tépkedett csuszatésztát is. Pár perc alatt megfőtt, hiszen frissen gyúrt tészta volt, nem szárított. A csípősítőket csak az asztalra téve kínáltuk, mert volt olyan a társaságban, aki semennyit se bír el belőlük.


 

Szóljon hozzá!