Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Anyóka mázas halfiléje

Baja környékét – és nyilván néhány másikat – leszámítva méltatlanul kevés hal fogy Magyarországon. Túl azon, hogy egészségi haszna van, változatossá teheti étrendünket. Sok oka van az idegenkedésnek, a szálkáktól való rettegéstől az áron át a rosszul elkészített fogások emlékéig.

Érdemes pedig időnként rászánni magunkat, mert finom és általában nagyon hamar elkészülő ételeket tehetünk az asztalra. A halfilére, szeletekre rásülő máz receptjéről akkor is felismerhetnénk a komplexen fűszerező Anyókát, ha nem írtam volna meg, hogy Tőle származik.

2 dl tejföl
2 ek olaj
5 dkg reszelt hagyma (nagyon finomra vágott)
2 gerezd fokhagyma
1 ek mustár
2 csokor petrezselyem

őrölt bors
csipetnyi szerecsendió
őrölt koriandermag
csípős paprika

Az olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és addig pároljuk együtt, amíg megcsap a fokhagyma illata (nem szaga!). Vegyük le a tűzhelyről, keverjük bele a mustárt, tejfölt, petrezselymet, fűszerezzük  borssal, szerecsendióval, korianderrel és csípős paprikával.

A besózott halat rakjuk tepsibe vagy lapos tűzálló tálba és kenjük be az így előkészített mázzal. 180 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsül. Főtt rizst adjunk hozzá, az szépen felissza a szaftját. Ne akarjuk kissé sötétben, a tálban lefényképezni, mert ilyen lesz az eredmény.


 

Szóljon hozzá!