Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Almabomba – tészta nélkül

Az alma az egyik leghálásabb gyümölcsünk, kora nyártól késő tavaszig elérhető, érdemes édességekhez is használni. Ez a recept, minimális módosítással cukorbetegeknek, fogyókúrásoknak is ajánlható.

80 dkg reszelt alma
4 + 1 dl víz
2 csomag citromos pudingpor
6-8 evőkanál cukor
1 citrom
5-10 dkg dióbél
mazsola, aszalt meggy és sárgabarack
fehér és keserűcsoki a bevonáshoz

A reszelt almát citromlével meglocsoljuk, cukorral és 4 dl vízzel felforraljuk. 8-10 perc alatt megpuhul, akkor adjuk hozzá az 1 dl vízzel simára kevert pudingport. Szórjuk bele a durvára vágott diót és ha van hozzá kedvünk az aprított aszalt gyümölcsöt. Simítsuk vizezett bomba formába (rozsdamentes keverőtál, habüst) és tegyük egy éjszakára a hűtőbe.

Másnap borítsuk ki és vonjuk be csokival. Díszítésként megcsurgathatjuk a másik színű csokival.

Aki szénhidrátkerülő diétán van, az használhat édesítőszert és a pudingpor helyett zselatinnal is kötheti. Tortaformában készítve könnyű, nyári tortaként is kínálhatjuk.


 

Szóljon hozzá!