Az alma az egyik leghálásabb gyümölcsünk, kora nyártól késő tavaszig elérhető, érdemes édességekhez is használni. Ez a recept, minimális módosítással cukorbetegeknek, fogyókúrásoknak is ajánlható.
80 dkg reszelt alma
4 + 1 dl víz
2 csomag citromos pudingpor
6-8 evőkanál cukor
1 citrom
5-10 dkg dióbél
mazsola, aszalt meggy és sárgabarack
fehér és keserűcsoki a bevonáshoz
A reszelt almát citromlével meglocsoljuk, cukorral és 4 dl vízzel felforraljuk. 8-10 perc alatt megpuhul, akkor adjuk hozzá az 1 dl vízzel simára kevert pudingport. Szórjuk bele a durvára vágott diót és ha van hozzá kedvünk az aprított aszalt gyümölcsöt. Simítsuk vizezett bomba formába (rozsdamentes keverőtál, habüst) és tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
Másnap borítsuk ki és vonjuk be csokival. Díszítésként megcsurgathatjuk a másik színű csokival.
Aki szénhidrátkerülő diétán van, az használhat édesítőszert és a pudingpor helyett zselatinnal is kötheti. Tortaformában készítve könnyű, nyári tortaként is kínálhatjuk.
Beszélgetés