Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

A pikáns csirkemell két élete

Zacskóban sült csirkemellre szólt a családi rendelés. Engedve a kérésnek vettem mellet, bár a combot szaftosabbnak tartom. Kell némi szerencse ahhoz, hogy az elkészült hús tényleg szaftos legyen, ne száradjon ki.

Talán a szépen sikerült pirított burgonya köretnek köszönhetően is, soknak bizonyult ebédre, így aztán salátával kiegészítve még könnyű vacsora is lett belőle.

80 dkg csirkemell
só, fehérbors, mustár, méz, reszelt gyömbér
krumpli

A fűszereket egy evőkanál olajjal elkeverve készítsünk pácot. Tisztítsuk meg a húst és alaposan kenjük be a páccal. Tegyük be a sütőzacskóba, zárjuk le, és pár órára rakjuk a hűtőbe. Tepsibe téve tegyük a sütőbe, ahol 180 fokon 20 – 25 perc alatt megsül. Nyugodtan szúrjunk bele egy hústűt, a zacskók keresztül, hogy megnézhessük, tiszta, átlátszó lé folyik-e belőle, mert akkor átsült. Zacskóstul emeljük ki a tepsiből, tartsuk egy kis lábos fölé a sarkát, és vágjuk le. Az így felfogott levét kevés lisztes vajjal besűrítve mártásként tálaljuk a csirke mellé.

A krumplit hajában főzzük meg. Jelen esetben nem baj, ha ezt akár előző nap is megcsináljuk, és hagyjuk állni. Ettől a krumpli szilárdul, kevésbé esik szét a pirítás közben. Hámozzuk meg és vágjuk egyenletes méretű darabkákra. Nagy, lapos serpenyőben, amiben egy rétegben elfér, olvasszunk libazsírt, vajat vagy disznózsírt és tegyük bele a krumplit, majd sózzuk meg. Közepesnél valamivel erősebb lángon, időnként megkavarva, megrázva süssük szép piros, ropogósra.

A fénykép kedvéért nem töltöttem mellé a mártást, hogy szebben érvényesüljön a ropogós krumpli.

A maradék csirkemellet a rostjaira merőlegesen szeleteljük fel.

Készítsünk saláta öntetet joghurtból és beleturmixolt rokfortból. Ha a sajt elég markáns, semmilyen fűszert sem igényel. Enyhébb sajtot jól egészít ki kevés szerecsendió. Keverjük össze a salátával az öntetet és a csirke szeletekkel együtt tegyük tányérra.  Gyakorlatilag zsírmentes, fogyókúrás fogássá vált a maradékunk.


 

Szóljon hozzá!